Læs om emulgering
Lecithin

Figuren til højre viser den kemiske formel for Lecithin, eller mere korrekt stoffet "fosfatidylcholin", der er et af de stoffer, der indgår i den tekniske betegnelse "lecithin". Lecithin kaldes også for fosforlipid - et navn, der henviser til at lecithin både indeholder fedtsyrer (lipid) og fosfor (P). Kommerciel lecithin består af fosfatidylcholin, fosfatidylethanol-amin og fosfatidylinositol, der alle kemisk og funktionelt minder om hinanden.

Lecithinmolekylets ene ende består af fedtsyrer (R i figuren), mens den anden ende består af en fosforgruppe (P i figuren) og cholin (N i figuren), ethanolamin eller innositol (vist med N i figuren). Den fosforholdige ende af molekylet (den med P) er "hydrofil", hvilket betyder, at denne ende af molekylet kan binde sig til vand og/eller "kationer" (opløst jern, magnesium, calcium eller andre opløste mineraler). Molekylets anden ende (R i figuren) er den "lipofile" ende. Denne ende er opløselig i olie og komponenter der er opløselige i olie.

Denne unikke opbygning af lecithin, betyder, at lecithin ikke alene hjælper på hestens evne til at optage olie/fedt, E-vitamin, antioxidanter og mineraler, men også på fordøjelsen af andre komponenter, som for eksempel stivelse. 

  Forside      Produkter                       Specialolie og plejeprodukter til heste                      Kontakt     Forhandlere